Meest recente post

Bergeend kuikens bij de vuurtoren

Kijkentjes trippelen rond de vuurtoren.

maandag 26 augustus 2019

Op de duofiets

De bewoners van De Stelp hebben sinds een maand een prachtige duofiets tot hun beschikking. Met de duofiets kan een vrijwilliger, familielid of medewerker van het zorgcentrum met een van de bewoners een fietstochtje maken. De fiets heeft elektrische ondersteuning en hij is al populair en wordt wat graag gebruikt.

Veel bewoners hebben in het verleden veel gefietst. Helaas gaat dit voor de meesten op een gewone fiets niet meer. Daar brengt de duofiets uitkomst door de mensen weer in de natuur en naar de duinen te rijden. Als er een bijrijder is kunnen er mooie ritjes worden gemaakt.

Cor de Jong, bewoner van De Stelp, heeft al een hele tijd niet meer gefietst en toch is hij graag buiten. Samen met zijn zus maakt hij voor de eerste keer een ritje op deze speciale fiets. Ze gaan over de Tjetteweg, onder de Klonjes langs, via onder de bosrand en pakken de Bosweg weer terug naar huis. Het wordt een fenomenaal tochtje dat voor herhaling vatbaar is.

Alle familieleden, kennissen en vrienden van de bewoners van De Stelp kunnen gratis samen met die bewoner een rondje maken op de duofiets. Heeft u geen familielid of kennis in De Stelp wonen maar zou u wel met een van de bewoners een toertje willen maken, meld u dan als bijrijder.

Wilt u de fiets een keer gebruiken zonder een bewoner van De Stelp, dan kunt u tegen een vergoeding van €10,00 gebruik maken van de duofiets. Reserveren via receptiedestelp@elkander.frl of via 0519-554141 of door even lang te komen in De Stelp.

De duofiets is mogelijk gemaakt door giften van Stichting Vrienden van De Stelp, De Strandexpress van Piet van Tuinen, Garage- en Tweewielerbedrijf Visser, het Nationaal ouderenfonds, personeelsvereniging van De Stelp en een grote gift na het afscheid van huisarts Monique Lappenschaar.

Geen opmerkingen: